9 Şubat 2012 Perşembe

Kütüphane projesi ve Bir Dolap Kitap

Bu yazı için biraz geç kaldım biliyorum ama birşeyler gelişsin umutla ve sevinçle yazıyım istedim. Ben GEA Arama-Kurtarma ekibine destek veriyorum (orada çalışan herkes gibi gönüllü olarak). Ekibimiz Van'daki çok üzücü deprem sonrasında hızlıca bölgeye giderek arama-kurtarma çalışmalarında yer aldı. Zorlu süreçte birçok vatandaşımızın hayata dönmesinde yardımcı oldular. Sadece GEA değil, birçok arama-kurtarma ekibi zor şartlarda gece-gündüz demeden insan üstü bir çaba ile birlik ve beraberlik içerisinde kurtarma çalışmalarını gerçekleştirdiler. Sadece kurtarma çalışmaları değil ekibimiz çadır kurulması-ilaç-sağlık gibi öncelikli ihtiyaçların karşılanmasında da desteğini sürdürdü.
Halen bölgeye olan destek, çeşitli projelerle sürüyor. Bunlardan bir tanesi "kütüphane ve okuma odası" projesi. İlköğretim çağındaki çocuklarımız için kalıcı bir destek olsun istedik. Kütüphane bir konteynır içerisinde olacak.
Raf sistemi, masa ve sandalyeler yerleştirilecek. Bu sene IBM'in 100.yılı nedeniyle seçilen gönüllü projelere bir fon desteği veriyor. Ben de şirket içinde bu projemizi aday gösterdim ve seçildik. Sevgili Burçak'ın desteği çok önemliydi. Bu fon ile konteynır satın alındı ve içerisi yapılıyor ama bütçe kısıtlı tabii ki. Herşeyi karşılayamıyor ama tabii ki pes etmiyoruz. Dostlarımızın desteğiyle kütüphaneyi tamamlamaya çalışıyoruz. 

Kütüphane deyince elbette projenin ana gereksinimi kitap. Birçok yayınevi ile iletişime geçmeye çalıştım. İtiraf etmem gerekirse pek yanıt alamadım. Bir anlamda belki haklı olabilirler, birçok talep oluyormuş kitap yardımı ile ilgili, hangi birisine yetişecekler. İlk başta biraz ümitsizliğe kapıldım açıkcası. Ben daha hızlı ve olumlu geri dönüşler alacağımı düşünüyordum. Neticede bu kütüphanenin nerede olduğu herzaman takip edilebilecek ve en önemlisi tek bir bölgedeki çocuklarımıza değil, ihtiyaç olan her bölgedeki çocuklarımıza ulaşabilecek. Yani bağışlanan kitapların nerede kimlere yeni ufuklar açtığı, kimleri bilgilendirdiği, hayallarini zenginleştirdiğini, bir nebze olsa yaralarını sardığını biliyor olacağız. Van depremi gibi afetleri yaşamamayı diliyorum ancak herhangi
bir afet durumunda veya farklı bir ihtiyaç oluşması durumunda bu kütüphane söz konusu bölgeye ulaşarak afetlerden en çok etkilenen çocukların rehabilitasyonuna kitap gibi çok önemli bir destekle yardımcı olacak.

Ancak elbette umutsuzluk yok! Bir Dolap Kitap sitesinin sahipleri hemen yanıt verdiler. Yıldıray Bey hem projeye hem de nasıl yardımcı olabileceklerine dair önerilerini iletti. Çok sevindirici oldu gerçekten. Bir Dolap Kitap'a çok çok teşekkür ediyorum.

Derken bazı dostlarımdan kitap satın alıp göndermek istediklerini söyleyenler oldu. 

Ve dün akşam Nesin Yayınevi'nden kütüphanemize kitap göndermek istediklerine dair bir e-mail aldım. 

Sanırım kütüphanemizin rafları dolmaya başlıyor.

Gelişmeleri yazmaya devam edeceğim.

2 yorum:

  1. Cok sevindim Sebnem,, senin gonullu calismana da ayrica hayran kaldim,,

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler yaban.. benimki çok küçük bir katkı.

    YanıtlaSil